نویسنده : علي قاسمي
تاریخ : چهار شنبه 2 فروردين 1391
|
رعد : طبق حديثی از ابن عباس به روايت از پيامبر (ص) که در جواب سوال يهود فرمودند رعد فرشتهای از فرشتگان و موکل بر ابرهاست (سوره رعد آیه 13).
برق : طبق روايتی از "ابن ابي حاتم" برق فرشتهای است داراي چهار چهره (سوره روم آیه 24).
مالک : خازن و فرشته موکل بر آتش جهنم است وکلید جهنم در دست اوست (سوره زخرف آیه 77).
سجل : طبق روايتي از امام باقر عليه السلام و سيوطى به نقل ابن ابى حاتم، سجل فرشتهای است که هاروت و ماروت از دستيارانش بودهاند و نيز از سدّى نقل شده كه سجل فرشته موكل بر اعمال است. (سوره انبياء آیه 104)
قعيد : فرشته نويسنده گناهان ميباشد (سوره ق آیه 17).
ذو القرنين : كه به گفته برخی او فرشته بوده است (سوره كهف آیه 83).
روح : فرشتهای از عظيمترين فرشتگان است (سوره نباء آيه 38).
سکينه : فرشتهای که در دل مومن سکوت يافته است و به او امنيت مي بخشد (سوره فتح آيه 4).
مكیال : فرشته مقرب الهی كه یهود و نصاری آن را میشل مینامند، نام او در آیه 98 سوره بقره ذكر شده است.
میکائيل : به صورت آشکار در قرآن کریم از ایشان نام برده شده است (سوره بقره آیه 98).
جبرئیل : این نام نیز به صورت آشکار در قرآن وجود دارد که ایشان ملك مقرب الهی و واسطه وحی میباشند. نام جبرئیل 3 بار در قرآن كریم آمده: بقره، 90 تا 91؛ تحریم آیه 4، صفات جبرئیل در قرآن: 1. روح القدس در سوره نحل 2. روح الامین در آیه 193 سوره شعراء 3. شدید الغوی در سوره نجم
ملک الموت : فرشته مرگ (سوره سجده آیه 11).
هاروت و ماروت : در آیه 102 سوره بقره به سرگذشت این دو فرشته اشاره شده كه در سرزمین بابل سحر و جادوگری به اوج خود رسیده بود و باعث ناراحتی و رنجش مردم شده بود، خداوند این دو فرشته را مأمور ساخت كه عوامل سحر و طریق ابطال آن را به مردم بیاموزند (این داستان از امام علی عليه السلام نیز روایت شده است).
در رابطه با برخی اسم های فرشته لازم به ذکر است که رعد ، برق ، ذو القرنين ، سجل و سكينه مبتنى بر روايات است و مورد توجه مفسران قرار نگرفته و اين الفاظ بر معناهاى رايج و شناخته شده خود حمل شده است.
نظرات شما عزیزان: